Άρις Γεωργίου: Punctuscontrapunctum

Εγκαίνια: Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, ώρα 6 μμ

Η έκθεση punctuscontrapunctum του Άρι Γεωργίου είναι μια τριλογία τριών δωδεκαμελών ενοτήτων, “St Dominic’s Preview”, “Tronches” και “Szczot B.D.”. Με εικονογραφική – σχεδιαστική γραφή και με χειρονομίες αυτοσχεδιασμών, στιγμάτων και ιχνών, φθόγγων και σιωπών, οργανώνονται ποικίλα εικαστικά δοκίμια, αφαιρετικά και αφηρημένα, αποδίδοντας με σαφήνεια ένα διαχρονικό πλαίσιο στοχασμού.

Όπως επισημαίνει η ιστορικός της Τέχνης Θάλεια Στεφανίδου, «Σε αυτή την τριλογία παραλλαγών, μετατοπίσεων, αποδράσεων, επιλογών και αποκλίσεων, η επινόηση, το εύρημα, το τέχνασμα, η ιδιόμορφη σατιρική διάθεση, η παρωδία, το τυχαίο και όλα όσα αξιοποιεί το φαντασιακό οργανώνουν ένα modus operandi, που τείνει στην ολοκλήρωση ενός μυστικού κώδικα με μια, στην κυριολεξία, συρραφή λέξεων όπου προτείνεται και το κλειδί ερμηνείας: punctuscontrapunctum, ― στίξη / αντίστιξη―σαν μία γεφύρωση στα κενά που δημιουργούνται στην συνδυαστική λογικής και φαντασίας, εκεί ακριβώς, ανάμεσα στις έννοιες, την μέθοδο και το βίωμα».

Η έκθεση punctuscontrapunctum του Άρι Γεωργίου, θα παρουσιάζεται στην Γκαλερί Λόλα Νικολάου μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 20323.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 12.00 – 20.00 / Τετάρτη, Σάββατο: 12.00 -15.00

Γκαλερί Λόλα Νικολάου: Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη, τηλ.: +30 2310 240416, e-mail: lolanikolaouartgallery@gmail.com

[Total: 0   Average: 0/5]