Άγγελος Χαριάτης: Παράπλευρες Απώλειες

Συγγραφέας: Άγγελος Χαριάτης
Εκδόσεις: Ιβίσκος
Έτος έκδοσης: 2012
Αριθμός σελίδων: 251

Η οικονομική κρίση αποτελεί το κέντρο της πλοκής και από αυτήν ξεκινάει το ξετύλιγμα του κουβαριού της αλλοίωσης των προσωπικοτήτων και κατά συνέπεια, της κοινωνίας. Με σκοπό να ωθήσει τον αναγνώστη να ανακαλύψει τι είναι σημαντικό για αυτόν και να το ακολουθήσει χωρίς συμβιβασμούς, ο Άγγελος Χαριάτης μας χαρίζει ένα ακόμα σημαντικό βιβλίο, άμεσο και ευκολοδιάβαστο, ικανό, όμως, να μας θέσει προβληματισμούς.

Οι «Παράπλευρες απώλειες» ξεκίνησαν να γράφονται την εποχή του πρώτου μνημονίου. Αφορμή για τη συγγραφή του βιβλίου ήταν η τραγική κατάληξη της πρώτης αντιμνημονιακής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με τους τρεις νεκρούς. Κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2012 και αναφέρεται στην οικονομική κρίση και τις συνέπειες της. Βασίζεται σε μια υποτιθέμενη αλλαγή της ροής των γεγονότων και των ρόλων. Τι θα γινόταν αν άλλαζαν θέσεις και απόψεις οι πρωταγωνιστές; Ποιες θα ήταν οι συνέπειες των πράξεών τους;
Πρόκειται για ένα μεστό, κοινωνικό μυθιστόρημα, γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, με εναλλαγή των πρωταγωνιστών. Έναν τραπεζικό υπάλληλο, έναν αγανακτισμένο νέο, ένα ανερχόμενο πολιτικό στέλεχος και μια ερωτικά απογοητευμένη νεαρή. Η μοίρα και οι επιλογές, μπλέκουν τις ζωές τους.

[Total: 7   Average: 4.4/5]