Άγγελος Χαριάτης: Ο κύριος Χι

Συγγραφέα: Άγγελος Χαριάτης

Εκδόσεις: 24 Γράμματα

Ημερομ. Έκδοσης: Απρίλιος 2021

Επιμέλεια: Πένυ Χριστοπούλου

Αρ. Σελίδων: 342

Ένα πολύ ενδιαφέρον αστυνομικό μυθιστόρημα, μας παρουσιάζει ο πολυγραφότατος και εύστοχος, συγγραφικά, Άγγελος Χαριάτης. Η γραφή του κινείται σχεδόν πάντα γύρω από σημαντικά κοινωνικά ζητήματα. Στον “κύριο Χι”, τα θέματα της διαφοράς και της διαπλοκής βρίσκουν έδαφος και αναπτύσσονται μέσα από μια ιστορία για τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ένας “περίεργος” ντετέκτιβ, που ψάχνει την ισορροπία του, παράνομα στοιχήματα, διεφθαρμένοι δημοσιογράφοι και ένστολοι, δημιουργούν έναν εξαιρετικό καμβά αστυνομικής πλοκής.

“Όλα μοιάζουν να βαίνουν καλώς στην ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Σχεδόν βέβαια πρωταθλήτρια και έτοιμη να σηκώσει το κύπελλο Ελλάδος προς τον Αττικό ουρανό. Στο ποδόσφαιρο, όμως, όπως άλλωστε και στη ζωή, η βεβαιότητα είναι μια αυταπάτη.
Τα -ανεξήγητα, βάσει της δυναμικής της ομάδας- αρνητικά αποτελέσματα ακολουθούν το ένα μετά το άλλο. Ο Άλκης Μπαμπαλής -ιδιωτικός ερευνητής, πρώην αστυνομικός, αλκοολικός- μοιάζει να είναι ο ιδανικός για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Για τη λύση του γόρδιου δεσμού. Μέσα από τολύπες καπνού και σκληρό άρωμα αλκοόλ ο ιδιωτικός ερευνητής προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι του μυστηρίου, να ενώσει τους κρίκους της αλυσίδας. Κοινωνοί στην προσπάθειά του ο παντοτινός φίλος από την υπηρεσία Τέλης κι ο “Ψείρας”. Ο Βλαδίμηρος -ιδιοκτήτης γραφείου παράνομου στοιχηματισμού- αντιμετωπίζει με ουδετερότητα την κατάσταση, προσπαθώντας να μαντέψει τον τελικό νικητή. Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Παπατριανταφύλλου λειτουργεί υπό την πίεση των γεγονότων, αντιδρώντας σπασμωδικά. Την ίδια στιγμή αναλώσιμοι βοηθοί του κύριου Χι υπό την καθοδήγησή του εφαρμόζουν το μεγαλόπνοο σατανικό σχέδιό του.
Ο Άλκης Μπαμπαλής χωρίς την Παόλα που τα κάνει όλα ανακρίνει παίκτες, προπονητές, βάζοντας ψηφίδες στο μωσαϊκό του τρόμου. Έτοιμος να εμπλακεί στο σχέδιο του κύριου Χι, έτοιμος να ρισκάρει τα πάντα, ώστε να επέλθει η λύση κι η προσωπική του κάθαρση.” (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Άγγελος Χαριάτης γεννήθηκε στην Καλλιθέα το 1975 και μεγάλωσε στις γειτονιές του Πειραιά. Έχουν εκδοθεί εννέα βιβλία του ΄και έχει συμμετάσχει σε τρεις συλλογικούς τόμους.

[Total: 0   Average: 0/5]