Άγγελος Χαριάτης: “Η πόλη των Γενναίων”

Συγγραφέας: Άγγελος Χαριάτης
Εκδοτικός Οίκος: Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη
Έκδοση: Δεκέμβριος 2017
Σελίδες: 191

“Το γράψιμο δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κατευθυνόμενο όνειρο” είπε ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες και εμπειρίες και ανησυχίες που ασφυκτιούν, θα πρόσθετα εγώ. Κι αν όλη αυτή η “ζωή” του συγγραφέα, βρει διέξοδο με τις κατάλληλες λέξεις μέσα από μια μεστή πλοκή που αγγίζει τη σύγχρονη καθημερινότητά μας και τους προβληματισμούς μας, μπορεί και να διαβάζουμε το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα Η πόλη των Γενναίων -(Brave City), του Άγγελου Χαριάτη.

“Βρισκόμαστε στην Πόλη των Γενναίων, σε μια εποχή κοντινού μέλλοντος. Σε μια πόλη η οποία δημιουργήθηκε από τους εποίκους της νέας ηπείρου. Σε μια πόλη όπου όλα κυλάνε με τον δικό τους ρυθμό. Με ανθρώπων έργα και ανθρώπων πάθη.

Ο αστυνομικός Κόνερι φτάνει πρώτος στη σκηνή του εγκλήματος. Αντιμέτωπος με την φρικτή εικόνα ενός τεμαχισμένου πτώματος. Ένα ανθρώπινο παζλ το οποίο καλείται να συμπληρώσει. Η παρέλαση των δολοφονημένων συνεχίζεται την ώρα που ο αστυνομικός Κόνερι προσπαθεί να κρατηθεί από το γαϊτανάκι των γεγονότων, και ανεβαίνει τα σκαλιά της ιεραρχίας, χωρίς να γνωρίζει ποιο θα είναι το τίμημα το οποίο θα κληθεί να πληρώσει.

Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Λούμπενμπαϊχ ψάχνει να βρει την άκρη του νήματος, ο Κινέζος Λι παρακολουθεί, ο Νίλσεν το ίδιο, και η μυστηριώδης «φωνή» δίνει το γενικό πρόσταγμα.

Ένα παιχνίδι κυριαρχίας με νικητές και νικημένους. Μόνο που οι πρωταγωνιστές δεν γνωρίζουν εάν είναι νικητές ή ηττημένοι.” (από το οπισθόφυλλο).

Ο Άγγελος Χαριάτης γεννήθηκε στην Καλλιθέα Αττικής. Ζει και εργάζεται στα νότια προάστια. Αυτό είναι το έβδομο βιβλίο του. Αλλα έργα του είναι: 25 Ιστορίες για Ευτυχισμένους Αστούς (Εκδόσεις Μαραθιά), Παράπλευρες Απώλειες (Εκδόσεις Ιβίσκος), Το Δάκτυλο (Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή), Μαύρο – Κόκκινο (Εκδόσεις Σαΐτα), Οι Δέκα Εντολές (Εκδόσεις το βιβλίο.net), Όταν ξημερώνει (Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη)

Μ. Κ.

[Total: 4   Average: 3.8/5]