Macaron

Τα Macaron  είναι ένα γλύκισμα της Γαλλικής Κουζίνας. Παρασκευάζονται σύμφωνα με την παλιά συνταγή των Ουρσουλίνων μοναχών του 17ου αιώνα.

Τα απαραίτητα συστατικά είναι τα ασπράδια από αυγά, η πούδρα αμυγδάλου, η ζάχαρη, το άρωμα βανίλιας και συνήθως είναι γεμιστά με βουτυρόκρεμα, μαρμελάδα ή κρέμα γκανάς.

Τα αμύγδαλα, αφού καθαριστούν και αχνιστούν σε καυτό νερό, στεγνώνουν στο χέρι και τρίβονται σε μαρμάρινο τραπέζι με μαρμάρινο ρολό, πριν ανακατευτούν με τη ζάχαρη και τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα μαρέγκα.

Οι Γάλλοι ζαχαροπλάστες, έχουν εξελίξει τόσο πολύ το κεφάλαιο μακαρόν, που ο συνδιασμός γεύσεων και τα χρώματων είναι πλέον μεγάλος.
Υπάρχουν αμέτρητοι συνδιασμοί γεύσεων, από το απλό και λιτό μακαρόν βουτύρου, αλλά και με σοκολάτα, μέλι, ελαιόλαδο, οποιοδήποτε φρούτο, εσάνς λουλουδιών ή μυρωδικά και μπαχαρικά, μέχρι μακαρόν ξεχωριστά με φύλλο χρυσού και σαμπάνια.

[Total: 2    Average: 5/5]