Dip Μελιτζάνας & Πιπεριάς

Υλικά (για 10 άτομα)

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • ξίδι από λευκό κρασί
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Χαράζουμε τις μελιτζάνες με μαχαίρι και τις τοποθετούμε μαζί με τις πιπεριές σε ταψάκι φούρνου. Τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Να θυμόμαστε ότι οι πιπεριές θέλουν λιγότερο χρόνο.

Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας για πέντε λεπτά, όσο είναι ζεστές. Με αυτόν το τρόπο, θα τις ξεφλουδίσουμε πολύ εύκολα.

Ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και τις ρίχνουμε στο multi. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από ελαιόλαδο το οποίο θα προσθέσουμε σιγά-σιγά.

Τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε όσο αλάτι θα θέλαμε και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μεταφέρουμε το μείγμα σε γυάλινο μπολ με καπάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο.

[Total: 0    Average: 0/5]