Σπαγγέτι με Χταπόδι στο φούρνο

Υλικά

1 κιλό χταπόδι

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 ποτήρι ντομάτες πολτοποιημένες κονσέρβας

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε 2 κ.σ. λευκό κρασί

6 κόκκους μπαχάρι άκοπο

2 φύλλα δάφνη

1 και μισό πακέτα μακαρόνια Νο 6

Διαδικασία

Ξεπλένουμε καλά το χταπόδι, το βάζουμε σε κατσαρόλα με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να πιει το νερό του και να μαλακώσει. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφαιρούμε τις μαύρες πετσούλες, χωρίς να αφαιρέσουμε τις βεντούζες.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το χταπόδι. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη, το μπαχάρι και σιγοβράζουμε για 8 με 10 λεπτά.

Βγάζουμε το χταπόδι, το κόβουμε σε κομμάτια και το τοποθετούμε σε πήλινο. Στην κατσαρόλα που έμεινε σάλτσα, ρίχνουμε ανάλογο ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Βράζουμε για 3 λεπτά (να μην μαλακώσουν πολύ) και τα αδειάζουμε και αυτά στο πήλινο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και τοποθετούμε το πήλινο. Κάθε λίγο ξεσπεπάζουμε το καπάκι και ανακατεύουμε τα μακαρόνια, ενώ ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό για να κρατήσουμε το φαγητό ζουμερό.

Λίγο πριν σβήσουμε το φούρνο, αφήνουμε το φαγητό ξεσκέπαστο.

[Total: 0    Average: 0/5]