Τηγανιτό Ρύζι με αβγό

Ένα αγαπημένο πιάτο, εύκολο και γρήγορο.

Ένα κινεζικό τραπέζι μπορεί να περιλαμβάνει και 20 πιάτα μικρά, τα οποία σερβίρονται ταυτόχρονα. Η έννοια του “κύριου πιάτου” δεν υπάρχει στην κινεζική κουζίνα.

Στο τραπέζι υπάρχει πάντα ρύζι, το οποίο μπορεί να συμπληρωθεί με διάφορα υλικά και να καταναλωθεί, ή σκέτο στον ατμό που συνδυάζεται με άλλα πιάτα.

Υλικά (για 4 άτομα)

6 αβγά

3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

100 ml σάλτσα σόγιας

60 ml σησαμέλαιο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

4 φλιτζάνια τσαγιού έτοιμο βρασμένο ρύζι jasnine ή basmati (όχι παραβρασμένο)

2 φλιτζάνια τσαγιού λεπτοκομμένο κινέζικο λάχανο

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και το κινέζικο λάχανο για 1 με 2 λεπτά, μέχρι να μελώσουν.

Βάζουμε τα αβγά σε ένα μπολ με το φρέσκο κρεμμύδι και τη σάλτσα σόγιας και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.

Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς η ομελέτα. Την αδειάζουμε σε ένα πιάτο και την ψιλοκόβουμε.

Επανερχόμαστε στο μεγάλο τηγάνι με το κινέζικο λάχανο και το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και τα κομματάκια ομελέτας. Ανακατεύουμε ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά, να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά. Σβήνουμε τη φωτιά.

*Προσθέτουμε φρέσκο τριμμένο τζίντζερ στα αβγά, αν θέλουμε ένα πιο πικάντικο αποτέλεσμα.

[Total: 2    Average: 3/5]