Τα προϊόντα του μήνα – Δεκέμβριος

Φρούτα: Μανταρίνια, πορτοκάλια, λεμόνια, Γκρέιπφρουτ, Αβοκάντο, μπανάνα.

Επίσης, βρίσκουμε όψιμα: Λωτούς, Ρόδια.

Ψυγείου είναι: τα ακτινίδια, τα αχλάδια, τα κυδώνια και τα μήλα.

Οπωροκηπευτικά: Γλυκοπατάτα, λάχανο, κουνουπίδι, παντζάρι, πράσα, σέλινο, σπανάκι, μπρόκολο, φινόκιο, καυκαλήθρες, διάφορα χόρτα, αρακάς, καρότα, κουκιά, κρεμμυδάκια φρέσκα, μαϊντανός, μανιτάρια, μαρούλι, ραπανάκια.

Επίσης, βρίσκουμε όψιμες κολοκύθες.

Κρεατικά: Ελληνικές γαλοπούλες, ντόπια κουνέλια. Μετά τα χοιροσφάγια του Οκτώβρη και του Νοέμβρη που είναι η εποχή, βρίσκουμε φρεσκοφτιαγμένα λουκάνικα, πηχτή και αλλαντικά.

Τυριά: Η τυροκομική περίοδος ξεκινάει στις περισσότερες περιοχές της χώρας το Νοέμβριο και διαρκεί μέχρι τον Ιούνιο.

Τώρα τα φρέσκα τυριά είναι και νοστιμότερα: Ανθότυρο, Κοπανιστή, Τυροβολιά, Ξινομυζήθρα, Ξύγαλο, Μυζήθρα, και Λαδοτύρι, Μανούρα, Μετσοβόνε.

Ψάρια και θαλασσινά: Ισχύει τώρα η επιτρεπόμενη περίοδος αλιείας για κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια, αχιβάδες, χτένια, καλόγνωμες και βόνγκολες.

Τώρα βρίσκουμε βραστόψαρα, καλαμάρια, καπόνια, καραβίδες, μαρίδες, κουτσομούρες, μπακαλιάρους, γλώσσα, γαλέο, γαρίδες, μπαρμπούνια, πεσκανδρίτσα, σαλάχια, σκορπίνες, τρυγόνα, χροστόψαρα, χταπόδια, παλαμίδες, λυθρίνια.

[Total: 0    Average: 0/5]