Ταλιατέλες με καβουρόψιχα

Το καλοκαίρι είναι μια καλή εποχή για κατανάλωση φρέσκων καβουριών, αν και τα βρίσκουμε στην αγορά όλο το χρόνο. Οι τρόποι μαγειρέματος τους είναι πολλοί και η θρεπτική τους αξία μεγάλη. Έχουν πολύ χαμηλές θερμίδες και λιπαρά. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και αμινοξέα και δεν περιέχουν καθόλου υδατάνθρακες που τα καθιστά μια καλή επιλογή για τους διαβητικούς. Επίσης, έχουν άφθονα ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες και μέταλλα.

Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Καβουρόψιχα από 2 φρέσκα καβούρια (ή κατεψυγμένη)
Μισό ποτήρι λευκό κρασί
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό έως ότου γίνουν al dente και τις αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 5 λεπτά και τον στραγγίζουμε. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και λίγη μπύρα, μόλις βράσουν προσθέτουμε τα καβούρια. Περίπου μετά από 20 λεπτά τα βγάζουμε και καθαρίζουμε την ψίχα τους. Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την καβουρόψιχα και το σκόρδο και σωτάρουμε για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς για άλλα 3-4 λεπτά. Σε μια μεγάλη πιατέλα ανακατεύουμε τις ταλιατέλες με τη σάλτσα και τον άνιθο.

[Total: 0    Average: 0/5]