Σπαγγέτι με Αβοκάντο

Μια εύγευστη και υγιεινή συνταγή που ετοιμάζετε σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Το Αβοκάντο είναι πολύ καλή πηγή καλίου και πλούσιο σε βιταμίνη K, B, C, E.

Είναι πλούσιο σε φυτοχημικές ουσίες, οι οποίες βοηθούν στην πρόσληψη της εμφάνισης ορισμένων ειδών καρκίνου.

Υλικά

350 γρ. Ζυμαρικό

1 αβοκάντο ώριμο

100 γρ. Κεφαλογραβιέρα

Τριμμένο πεκορίνο

1 ματσάκι βασιλικό

2 σκελίδες σκόρδο

Λίγο ελαιόλαδο

Μισό λεμόνι μικρό (το χυμό)

Αλάτι/Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βάζετε νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα μαζί με το αλάτι. Όταν το νερό βράσει προσθέτουμε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente. Ταυτόχρονα προχωράτε στην προετοιμασία της σάλτσας.

Καθαρίζεται το αβοκάντο και το σκόρδο. Ψιλοκόβεται το βασιλικό και κόβετε σε κομμάτια την κεφαλογραβιέρα. Βάζετε στο μούλτι το αβοκάντο, το σκόρδο, την κεφαλογραβιέρα, τον βασιλικό, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και πιπέρι. Το χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα λείο και κρεμώδες αποτέλεσμα.

Όταν τα ζυμαρικά ετοιμαστούν, τα στραγγίζετε και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τη σάλτσα και ανακατεύετε απαλά. Πασπαλίζετε με τριμμένο πεκορίνο.

[Total: 0    Average: 0/5]