Σούπα Βελουτέ με γαρίδες

ΥΛΙΚΑ

Τα κεφάλια από μισό κιλό γαρίδες και το σώμα τους ξεχωριστά

1 ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 καρότο

1 κολοκυθάκι

2 κλωνάρια σέλερι

2 ντομάτες τριμμένες

Λίγα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα

Ελαιόλαδο

Μισό φλιτζάνι του τσαγιού κρασί λευκό ξηρό

1 λίτρο ζεστό νερό

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου

Αλάτι/Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα λαχανικά. Κόβετε τα σώματα των γαρίδων και τα κρατάτε στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σοτάρετε τα κεφάλια από τις γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο. Τα σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Βράζετε για λίγα λεπτά και το περνάτε από σουρωτήρι. Κρατάτε το ζουμί.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά. Προσθέτετε το σέλερι και το μαϊντανό. Ανακατεύετε και μετά από λίγα λεπτά προσθέτετε το ζεστό νερό, το ζουμί που κρατήσατε και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Βράζετε για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κομμάτια γαρίδας και βράστε για άλλα 5 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν οι γαρίδες).
  • Πολτοποιείτε τη σούπα στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Ξαναρίχνεται τη σούπα στην κατσαρόλα και την ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος. Βράζετε για 2 λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά και τη σβήνετε.
[Total: 0    Average: 0/5]