Σολομός στο φούρνο με σπαράγγια

Ο Σολομός αποτελεί παραδοσιακό φαγητό της κουζίνας των Σκανδιναβικών χωρών, καθώς και της Ρωσίας και της Σκωτίας. Η επιλογή του ως ιδιαίτερο έδεσμα, φαίνεται να ξεπερνά τα τοπικά σύνορα και να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στα επίσημα τραπέζια πολλών χωρών διεθνώς.
Δεν είναι μόνο μια εξαιρετική γευστική επιλογή έχει παράλληλα καρδιοπροστατευτική δράση. Είναι πλούσιος σε νιασίνη, παντοθενικό οξύ, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη D, βιταμίνες της ομάδας Β (κυρίως Β6 και Β12), σελήνιο και φώσφορο. Είναι χαμηλός σε θερμίδες και σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, δεν περιέχει καθόλου υδατάνθρακες και αλάτι, ωστόσο ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο υψηλό ποσοστό χοληστερίνης που διαθέτει.

Υλικά
800 γρ. λαχανικά (πιπεριές σε διάφορα χρώματα, ροδέλες κρεμμυδιού)
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
4 φιλέτα σολομού (περίπου 600 γρ.)
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 ματσάκι σπαράγγια κομμένο στα τρία (περίπου 500 γρ.)
250 γρ. τοματίνια
1 κ.σ. μπαλσάμικο
1/2 φλυτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Σε ένα βαθύ τηγάνι τηγανίζουμε ελαφρά τα του κύβους πατάτας. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σπαράγγια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια βάζουμε τα ντοματίνια, το μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι.
Στρώνουμε τα φιλέτα του σολομού σε ταψάκι και τα σκεπάζουμε με τις πατάτες, τα λαχανικά και τα σπαράγγια. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε.

[Total: 0    Average: 0/5]