Σοκολατένιες Πουτίγκες με σος Fudge σοκολάτα

Υλικά (8 άτομα)

225 γραμ. Βούτυρο λιωμένο και επιπλέον για επάλειψη

6 αβγά

250 γραμ. Ζάχαρη ψιλή

140 γραμ. Αλεύρι

50 γραμ. Κακάο σκόνη

250 γραμ. Σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κύβους

Κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη για το σερβίρισμα

Για τη σος σοκολάτα

300 ml κρέμα γάλακτος

175 γραμμ. Βούτυρο ανάλατο

50 γραμ. Ζάχαρη άσπρη

175 γραμ. Σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια

Διαδικασία

Βουτυρώνουμε 8 φορμάκια 200 ml.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό.

Χτυπήστε το αλεύρι και το κακάο και αδειάστε το στο μείγμα με τα αβγά.

Προσθέστε και ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο και τους κύβους σοκολάτας.

Με ένα κουτάλι βάλτε το μείγμα στα φορμάκια. Τυλίξτε τα φορμάκια σφιχτά με αλουμινόχαρτο, βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε βραστό νερό μέχρι τη μέση.

Αφήστε να σιγοβράσει για 45 λεπτά έχοντας καλύψει με καπάκι την κατσαρόλα, μέχρι οι ποτίγκες να είναι ελαστικές στην αφή.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη σος: Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Προσθέστε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει και κατεβάζετε από τη φωτιά, ενώ ανακατεύετε σποραδικά για να μη σχηματιστεί κρούστα στην επιφάνεια.

Όταν οι πουτίγκες είναι έτοιμες, αφήστε τες να γίνουν χλιαρές, ξεκολλήστε με μια σπάτουλα τις άκρες στα φορμάκια και γυρίστε τες σε πιάτα σερβιρίσματος.

Σερβίρετε με μια κουταλιά κρέμας γάλακτος χτυπημένη ή με παγωτό και προσθέτετε τη σος.

[Total: 0    Average: 0/5]