Σάλτσα Romesco de peix

Η ισπανική κουζίνα λατρεύει τα αμύγδαλα και τον τρόπο που δένουν τις σάλτσες.

Η σάλτσα ρομέσκο κατάγεται από την πόλη της Ταραγκόνα, στην Καταλονία, όπου κάθε χρόνο γίνεται και γιορτή για την ανάδειξη του καλύτερου παρασκευαστή αυτής της σάλτσας.

Στην αρχική της μορφή, η romesco, περιέχει και αποξηραμένες, γλυκές, κόκκινες πιπεριές.

Ταιριάζει με γαρίδες, αρνί και βραστά λαχανικά. Με τα μπαρμπούνια όμως προτείνεται πάντα χωρίς τις πιπεριές.

Υλικά

5 ψημένες και ξεφλουδισμένες πιπεριές φλωρίνης

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

30 γρ.  αμυγδαλόψυχα

60 ml ελαιόλαδο

2 κ.σ. μηλόξιδο

1 κοφτό κ.γ. αλάτι

Διαδικασία

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά στο multi. Πρώτα τα πιο στέρεα και μετά προσθέτουμε τα υγρά.

Θ.Γ.

[Total: 0    Average: 0/5]