Σάλτσα Μπεαρνέζ

Η γαλλική βουτυράτη σάλτσα Μπεαρνέζ είναι αρωματισμένη με εστραγκόν, και συνοδεύει τέλεια φιλέτο, μπριζόλα και κάθε ψητό κρέας. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και με τα ψητά ψάρια και τα λαχανικά. Ταιριάζει τέλεια και με φρέσκες τηγανητές πατάτες.

Παρασκευή για 4 μερίδες

Υλικά

1 Κρεμμύδι
Εστραγκόν
200 γρ. Βούτυρο
150 mgr Λευκό κρασί
4 κ.σ. Κρασόξυδο
4 αυγά
Αλάτι, Πιπέρι, κόκοι πιπεριού

Ετοιμασία

Καθαρίζουμε ένα κρεμμύδι εσαλότ και το κόβουμε σε κύβους. Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. κρασόξυδο και 150 mgr λευκό κρασί σε μια κατσαρόλα. Πλένουμε και στεγνώουμε ένα κλωνάρι εστραγκόν, το οποίο το προσθέτουμε μαζί με το κρεμμύδι και μισό κ.σ. σπασμένους κόκους πιπεριού, στο ζωμό.
Τα σιγοβράζουμε μέχρι η ποσότητα του ζωμού να μείνει η μισή της αρχικής. Κατόπιν περνάμε το μείγμα από το σουρωτήρι.
Τα χτυπάμε όλα μαζί με 4 κρόκους αυγού, σε μπεν μαρί, μέχρι να γίει μια αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε 200 γρ. βούτυρο και ανακατεύουμε.
Πλένουμε στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε 1/4 ματσάκι εστραγκόν και το προσθέτουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Τip: Εάν σε αυτή τη σάλτσα προσθέσουμε 4 κ.σ. τοματοπελτέ, αποκτούμε τη σάλτσα choron. Το όνομα της προέρχεται από τον Γάλλο Chef «Alexandre Etienne Choron” Συνοδεύει: Ψάρια και κρέατα της σχάρας.

[Total: 1    Average: 2/5]