Σάλτσα Μπίρας με Τσένταρ

Υλικά

1/2 φλ. Μπίρα
1 κ.σ. αλεύρι
1 φλ. τυρί τσένταρ τριμμένο
1 κ.γ. Γούστερ σος
1 κ.γ. μουστάρδα απαλή
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την μπίρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να δημιουργηθούν φυσαλίδες.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το τυρί και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Ρίχνουμε τη γούστερ σος, τη μουστάρδα, την πάπρικα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, αλλά απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σημείωση: Αν θέλουμε πιο πυκνή υφή, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Αν τη θέλουμε πιο αραιή, ρίχνουμε μικρές ποσότητες μπίρας μέχρι να γίνει όπως θα θέλαμε.

[Total: 0    Average: 0/5]