Σάλτσα με αποξηραμένα μανιτάρια

Μια σάλτσα για στήθος πάπιας και πουλερικά.

Τα αποξηραμένα μανιτάρια Λεντινούλα, αφήνουν μια καπνιστή γεύση, η οποία ταιριάζει με τα λευκά κρέατα. Τα βρίσκουμε σε πακέτα των 25 gr. στα μεγάλα σουπερμάρκετ.

Υλικά

50 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα Λεντινούλα (Shiitake)

2 κουταλιές της σούπας κρασί Πορτό

40 γρ. φρέσκο βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι

100 γρ. κρέμα γάλακτος

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια μέσα σε κρύο νερό για 15 λεπτά (Η ποσότητα του νερού να τα καλύπτει). Όταν μουλιάσουν τα σουρώνουμε και κρατάμε το υγρό.

Κόβουμε σε φετάκια τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι τα 20 γρ. από το βούτυρο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια. Τα σβήνουμε με το Πορτό, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε λίγο από το υγρό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια (όσο θέλουμε).

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, χτυπώντας με το σύρμα. Τελειώνουμε προσθέτοντας το λεμόνι.

[Total: 0    Average: 0/5]