Πανακότα με μαστίχα Χίου και φρέσκια βανίλια

Η πανακότα, δηλαδή η μαγειρεμένη κρέμα, είναι ένα εύκολο, πεντανόστιμο γλυκό με ιταλική καταγωγή, που μπορεί να συνοδέψει κάθε σας γεύμα, επίσημο ή μη. Η συνταγή που σας προτείνουμε, σας δίνει ένα γλυκό με πλούσια γεύση κρέμας, στην οποία ενσωματώνονται οι γευστικοί τόνοι της μαστίχας και της βανίλιας, δημιουργώντας ένα λεπτό παιχνίδι ισορροπίας.

Η μαστίχα έχει ευεργετική δράση κατά παθήσεων του πεπτικού συστήματος, συμβάλλει στη στοματική υγιεινή, έχει σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση και αποτελεί φυσικό αντιοξειδωτικό.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος ψύξης: περίπου 2 ώρες

Υλικά (Για 4 άτομα)

200 γραμμάρια γάλα φρέσκο
50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη ή αντίστοιχη στέβια
4 φύλλα ζελατίνης
200 γραμμάρια φυτική κρέμα γάλακτος
1 φρέσκια βανίλια
5 γραμμάρια μαστίχα Χίου σε κόκκους
10 γραμμάρια καστανή ζάχαρη ή στέβια

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε ένα γουδί, τους κόκκους μαστίχας μαζί με τα 10 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη. Η ζάχαρη θα βοηθήσει τη μαστίχα να τριφτεί και να μην κολλάει. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, τη φρέσκια βανίλια και την τριμμένη μαστίχα.

Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις ρίχνουμε στο κατσαρολάκι. Με το σύρμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Όταν το μείγμα κρυώσει λίγο (θερμοκρασία δωματίου) το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Προτείνουμε να σερβίρετε αυτή την πανακότα με μαρμελάδα φράουλα ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

[Total: 0    Average: 0/5]