Ομελέτα με ανθότυρο και λαχανικά

Χρειάζεται ελάχιστο χρόνο παρασκευής. Το ανθότυρο προσφέρει αρκετό ασβέστιο,τα αβγά είναι μοναδική πηγή πρωτεϊνών και τα λαχανικά πηγή βιταμινών.

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

100 γρ. Ανθότυρο

200 γρ. Κολοκυθάκια, τριμμένα και καλά στραγγισμένα

1 κουταλιά ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη

5 αβγά

1 κουταλιά ελαιόλαδο

50 γρ. Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ανακατεύετε το τυρί με τη ντομάτα και χτυπάτε ένα, ένα τα αβγά μέσα στο μείγμα. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα και ανακατεύετε για άλλη μια φορά.

Σοτάρετε στο τηγάνι τα κολοκυθάκια και το φρέσκο κρεμμύδι.

Προσθέτετε το μείγμα των αβγών στο τηγάνι με τα σοταρισμένα λαχανικά και ψήνετε την ομελέτα και από τις δύο μεριές.

Διατροφικά στοιχεία: Ασβέστιο, Φώσφορος, Βιταμίνη Α, Β12, Σίδηρος

Πηγή: Από το βιβλίο ”Εγκυμοσύνη & Διατροφή” του Μάνου Καζαμιά (Διαιτολόγος-Διατροφολόγος)

[Total: 2    Average: 2.5/5]