Ντιπ με πιπεριές φλωρίνης

Οι πιπεριές φλωρίνης είναι μια ξεχωριστή και αγαπημένη ποικιλία με δυνατή γεύση, έντονο κόκκινο χρώμα και λίγες θερμίδες. Όπως όλες οι κόκκινες πιπεριές, αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, φολλικού οξέος, βιταμίνης Κ και μαγγανίου. Είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Β6, λουτεΐνη, ζεοξανθίνη, βήτα-καροτίνη, και λυκοπένιο.

Το ντιπ από πιπεριές φλωρίνης, συνοδεύει άριστα, λευκά μαλακά τυριά, κρακεράκια, φρυγανισμένο ψωμί και λαχανικά κομμένα σε μπαστουνάκια.

Υλικά (για 6-8 άτομα)

1 κιλό πιπεριές φλωρίνης
2 φλιτζανάκια ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. καρυδόψιχα
ξίδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε τις πιπεριές, τις σκουπίζετε και αφού τις λαδώσετε ελαφρά τις βάζετε στο φούρνο και τις ψήνετε στους 180 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρει χρώμα η φλόυδα τους. Οταν τις βγάλετε από τον φούρνο, αφαιρείτε τη φλούδα τους, τα κοτσάνια και τα σποράκια.
Βάζετε τις πιπεριές στο μπλέντερ μαζί με το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο και την καρυδόψιχα. Τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αποθηκεύετε το μείγμα στο ψυγείο, σε γυάλινο βάζο με καπάκι μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Tip: Για να γίνει πιο ελαφρύ το σκόρδο και να φύγει η έντονη μυρωδιά του, μπορείτε πριν το προσθέσετε στο μείγμα, να το βάλετε για λίγο σε ζεστό νερό.

Αρχική πηγή: Νικ. Τσελεμεντές – Οι αυθεντικές συνταγές

[Total: 0    Average: 0/5]