Νταϊάνα Κόχυλα: «Μεζές»

Εκδότης: ΜΙΝΩΑΣ
Χρονολογία Έκδοσης: Νοέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων: 212

Η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Νταϊάνα Κόχυλα σας προσκαλεί σε ένα εμπνευσμένο γαστρονομικό ταξίδι, σε μια πανδαισία χρωμάτων και φρέσκων, γευστικών υλικών. Οι συνταγές της είναι αφοπλιστικά απλές, όπως αφοπλιστική στην απλότητά της είναι η ελληνική και εν γένει η μεσογειακή παραδοσιακή κουζίνα, ενώ σε ορισμένες συνταγές βάζει τη δική της ξεχωριστή πινελιά, προτείνοντας νέους γευστικούς συνδυασμούς.

Στις σελίδες του «Μεζέ» θα ανακαλύψετε, ιδέες για νοστιμότατα κεφτεδάκια, υπέροχες σάλτσες, πιάτα θαλασσινών, πιτάκια, πιάτα με κρέας και πολύχρωμες σαλάτες.

Οι μεζέδες είναι άρρηκτα δεμένοι με τη φιλοξενία και το γλέντι και προϋποθέτουν χαλαρούς ρυθμούς, ευχάριστη διάθεση και κυρίως καλή συντροφιά και κουβεντούλα. Απολαύστε τους με κρασί, ούζο ή ρακή και πάντα παρέα με τους αγαπημένους σας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Στο βιβλίο μεταξύ άλλων θα διαβάσετε για:
– τους μεζέδες και την ιστορία τους
– Σάλτσες και ντιπ
– Γευστικές σαλάτες
– Νόστιμα ορεκτικά με αυγά
– Πίτες και πιτάκια
– Μεζεδομπουκιές και τηγανητές νοστιμιές
– Μεζεδάκια με λαχανικά και φασόλια
– Θαλασσινούς μεζέδες
-Κρεατικά: από τα κεφτεδάκια ως τα κεμπάπ

Η Νταϊάν Κόχυλα είναι chef, συγγραφέας 18 βιβλίων μαγειρικής και διευθύνει σχολή μαγειρικής στην Ικαρία, τόπο καταγωγής της.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Αθήνας, Ικαρίας και Νέας Υόρκης. Εχει παρουσιάσει εκπομπές μαγειρικής τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ελλάδα. Είναι λέκτορας σε θέματα υγιεινής διατροφής σε δύο πανεπιστήμια, αλλά και σύμβουλος σεφ σε μεγάλα εστιατόρια.

[Total: 1    Average: 1/5]