Μους λευκής σοκολάτας με φράουλες

Ο συνδυασμός λευκής σοκολάτας με φράουλες μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα πληθωρικό γλυκό, πλούσιο σε αρώματα και φίνο στην παρουσία.

Η λευκή σοκολάτα ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη και λεπτή γεύση της, ωστόσο είναι περισσότερο γλυκιά από τη σκούρα. Περιέχει αρκετά σημαντικά συστατικά, όπως υδατάνθρακες, απαραίτητα αμινοξέα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, αλλά και κάποια άλλα που πρέπει να προσέχουμε όπως τα κορεσμένα λιπαρά και η χοληστερόλη. Δεν έχει καθόλου καφεΐνη και θειοβρωμίνη, για αυτό δεν έχει ιδιαίτερα διεγερτική και εξαρτησιογόνο δράση.
Ενδεικτικά 100 γρ. λευκής σοκολάτας περιέχουν: 539 θερμίδες, 5 mg χοληστερίνη, 0 γρ φυτικές ίνες, 0 mg καφεΐνη, 199 mg ασβέστιο, 176 mg φώσφορος

Οι φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητά σε φυτοχημικές ουσίες και βιοενεργά συστατικά. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι τα φλαβονοειδή (ανθουκυανίνη, κατεχίνη, κουρσετίνη και καμπεφερόλη), οι πολυφαινόλες και τα φαινολικά οξέα όπως το ελλαγικό οξύ. Τα θρεπτικά αυτά συστατικά δρουν συνεργατικά και προσφέρουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Υλικά

150 γρ. λευκή σοκολάτα
400 γρ φράουλες
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 ασπράδια αυγών
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 ml κρέμα γάλακτος

Για το γαρνίρισμα:
μικρά κομμάτια λευκής σοκολάτα
μερικά μούρα και φυλλαράκια δυόσμου

Προετοιμασία:

Τοποθετούμε τις φράουλες σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε με τη ζάχαρη άχνη. Τις αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα μοιράζουμε το μείγμα που έχει δημιουργηθεί σε 8 ποτήρια (κατά προτίμηση κολονάτα).
Χτυπάμε σε ένα μίξερ τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να φτιαχτεί μια σφιχτή μαρέγκα. Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και δημιουργούμε μια απαλή σαντιγί. Λιώνουμε τα 150 γρ. λευκής σοκολάτας σε ένα μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με την σαντιγί μέχρι να ομογενοποιηθεί. Με μια κουτάλα προσθέτουμε στο μείγμα αυτό και την μαρέγκα. Γεμίζουμε τα ποτήρια με την μους και γαρνίρουμε με μικρά κομμάτια λευκής σοκολάτας, μερικά μούρα και φυλλαράκια δυόσμου.

Tip:

-Η λευκή σοκολάτα δεν περιέχει κακαόμαζα, γεγονός που την κάνει πιο ευπαθή και ευαίσθητη. Περιέχει όμως μεγάλη ποσότητα βούτυρο κακάο, που της προσδίδει μια επιπλέον γλυκύτητα. Οπότε χρειάζεται να είστε προσεκτικοί στη χρήση της, ειδικά σε συνδυασμό με επιπλέον ζάχαρη, εάν δεν επιθυμείτε να λάβετε, ως τελικό αποτέλεσμα, μια πολύ γλυκιά γεύση.

[Total: 0    Average: 0/5]