Μια εφεύρεση φρεσκάδας

Ένα μπουκάλι για κρασί ικανό να διατηρήσει τη φρεσκάδα του για σχεδόν δύο βδομάδες, δημιούργησε ο Βρετανός σχεδιαστής Τιμ Κότον.

Tom Cotton

Το eto, όπως ονομάζεται το δοχείο, σχεδιάστηκε από τον 43χρονο σχεδιαστή και λάτρη του καλού κρασιού. Σχεδιάστηκε έτσι, ώστε, να κλείνει το περιεχόμενό του αεροστεγώς, με αποτέλεσμα το κρασί να μην οξειδώνετε και αλλοιώνεται.

Μελέτες εκτιμούν ότι ένα μέσο νοικοκυριό στη Βρετανία πετάει περίπου δύο ποτήρια κρασί την εβδομάδα, αριθμός, ο οποίος μεταφράζεται σε περίπου 624 εκατ. φιάλες το χρόνο.

Στο πλαίσιο δοκιμών, το eto κατάφερε να ξεγελάσει σομελιέ, οι οποίοι δεν κατάλαβαν, ούτε από το άρωμα, αλλά ούτε και από τη γεύση του κρασιού, ότι είχε ανοιχτεί επτά ημέρες πριν το “τυφλό” τεστ.

Η κομψή φιάλη φρεσκάδας 12 ημερών αποτελείται από ένα γυάλινο μέρος στο οποίο μπαίνει το κρασί, και από μια αφαιρούμενη βαλβίδα, η οποία αφαιρεί τον αέρα από το εσωτερικό.

Η τιμή του εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 100 ευρώ.

[Total: 0    Average: 0/5]