Μαγειρεύοντας για ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια

Συγγραφέας: Αγγελική Τσαρούχη
Εκδόσεις: Βήτα
Χρονολογία έκδοσης: Ιούνιος 2012
Αριθμός Σελίδων 108

Το βιβλίο «Μαγειρεύοντας για ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια» απευθύνεται σε ασθενείς με την ανάλογη ασθένεια, με στόχο να βοηθήσει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που σχετίζονται με την ορθή εφαρμογή της δίαιτάς τους, επιλέγοντας είτε τα συνήθη είτε τα ειδικά τρόφιμα με χαμηλή πρωτεΐνη (Στις περισσότερες συνταγές υπάρχουν δύο εκτιμήσεις παροχής θρεπτικών συστατικών, για τη μία ή την άλλη περίπτωση).
Φιλοδοξία είναι να μπορέσουν οι ασθενείς να μάθουν να αντιλαμβάνονται τη λειτουργία μιας συνταγής και να την προσαρμόζουν στις δικές τους διατροφικές ανάγκες, όπως αυτές έχουν οριστεί από τον γιατρό ή τον διαιτολόγο τους.
Παράλληλα, ακολουθώντας τις συνταγές του βιβλίου αυτού, οι ασθενείς θα λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά καθώς και την ευχαρίστηση που ο κάθε άνθρωπος περιμένει από τα γεύματά του.

Περιεχόμενα:
– Βασικές εισαγωγικές έννοιες
– Εισαγωγή στην συνταγογραφία των νεφροπαθών
– Σάλτσες (Πικάντικες σάλτσες, Γλυκές σάλτσες, Σάλτσες για σαλάτες)
– Αλοιφές – Κρέμες
– Σούπες
– Αυγά
– Κοτόπουλο – Κρέας – Ψάρι – Ζυμαρικά κ.ά
– Γεμίσεις
– Σαλάτες
– Συνοδευτικά τσαγιού και καφέ

[Total: 0    Average: 0/5]