Κρέμα λεμονιού με sauce από μύρτιλλα

Το γάλα σόγιας και το τόφου χαρίζουν στην κρέμα μια απαλή υφή.

Τα Μύρτιλλα (blueberries), έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ουσίες που συντελούν στη διατήρηση της καλής υγείας του ανθρώπου. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, C, Ε και Β-καροτίνη, σε σάκχαρα, κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο, φυτικές ίνες κ.λπ.

Υλικά (για 4 άτομα)

375 ml γάλα σόγιας

125 γρ. μαλακό *τόφου

3 αβγά

1 κ.γ. ελαιόλαδο

3 κ.γ. καστανή ζάχαρη

3 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού (ακέρωτο)

Μισό κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. χυμό λεμόνι

Για τη σως

75 γρ. μαρμελάδα από μύρτιλλα

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

90 γρ. μύρτιλλα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς και αλείφουμε 4 φορμάκια χωρητικότητας 180 ml, με φυτικό λάδι. Η θερμοκρασία του φούρνου πρέπει να είναι χαμηλή. Το γάλα σόγιας ψήνεται πολύ γρήγορα.

Χτυπάμε στο μπλέντερ το τόφου με 125 ml γάλα σόγιας για 30 δευτερόλεπτα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το ένα κ.γ. χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε το μείγμα τόφου, το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε καλά.

Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί. Γεμίζουμε το ταψί μέχρι τη μέση με ζεστό νερό και το βάζουμε στο φούρνο για 50 λεπτά.

Βγάζουμε τα φορμάκια από το νερό και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά.

Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Για να φτιάξουμε στη σως, ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το χυμό λεμονιού. Κατόπιν προσθέτουμε τα μύρτιλλα.

Για να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε το φορμάκι σε πιάτο με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, περιχύνουμε με τη σως και σερβίρουμε.

tofu-main
Tofu

*Το Τόφου είναι προϊόν από το γάλα της σόγιας. Κατασκευάζεται παρόμοια όπως το τυρί. Το βρίσκουμε στα βιολογικά προϊόντα και στα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

[Total: 1    Average: 5/5]