Κεφτεδάκια κοκκινιστά με πορτοκάλι

Είναι μία συνταγή εύκολη γρήγορη, θρεπτική και ωφέλιμη για το σώμα μας. Τα υλικά προσθέτουν στην ενίσχυση του ανοσοποητικού συστήματος και τα περισσότερα έχουν αντιοξειδωτική δράση. Επιπρόσθετα, το κύμινο συμβάλλει στην βελτίωση των επιπέδων της χοληστερόλης, ενώ η πάπρικα περιέχει σίδηρο, βιταμίνες Ε και Α, καθώς και καροτενοειδή και ωφελεί στην καλή υγεία των ματιών και των κυττάρων.

Υλικά για τα κεφτεδάκια

750 γρ. κιμά
2 αβγά
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πάπρικα
1 κουτ. σούπας κύμινο
1 κουτ. σούπας ρίγανη
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο

Υλικά για τη σάλτσα

200 γρ. νερό
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 καρότα μικρά ψιλοκομμένα
1 κλωνάρι θυμάρι
1 κουτ. σούπας πάπρικα
150 γρ. λευκό κρασί
800 γρ. ντομάτα κονκασέ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Προσθέτουμε στον κιμά όλα τα υλικά και τον ζυμώνουμε πολύ καλά. Τον πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, ξεκινώντας με το σωτάρισμα του κρεμμυδιού, του σκόρδου και των καρότων, σε κατσαρόλα, με ελαιόλαδο, για 5-6 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για μισή ώρα και κατόπιν προσθέτουμε τα κεφτεδάκια ώστε να μαγειρευτούν μαζί για 5 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.

Τα υλικά είναι για 8 άτομα και ο χρόνος μαγειρέματος είναι περίπου 40 λεπτά.
Στη σάλτσα, εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αντί για νερό, 200 γρ. ζωμό κότας.

[Total: 0    Average: 0/5]