Ζυμαρικά με σάλτσα αβοκάντο

Ένα γρήγορο και γευστικό πιάτο που μπορεί να βοηθήσει στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Το αβοκάντο που περιέχεται στη συνταγή, ωφελεί, μεταξύ άλλων, το καρδιαγγειακό σύστημα και είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Ε, καροτενοειδή, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο, χαλκό και μονοακόρεστα λιπαρά.

ΥΛΙΚΑ

350 γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι, πέννες, ριγκατόνι, κ.λπ.)
1 αβοκάντο
100 γρ. κεφαλογραβιέρα
1 ματσάκι βασιλικό
2 σκελίδες σκόδο
ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι – πιπέρι
ξύσμα λεμονιού (προεραιτικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε νερό να βράσει μαζί με αλάτι. Οταν το νερό βράσει προσθέστε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente (ή όπως τα προτιμάτε). Παράλληλα, προετοιμάζετε τη σάλτσα. Καθαρίζετε το αβοκάντο και το σκόρδο, ψιλοκόβετε το βασιλικό και κόβετε σε κομμάτια την κεφαλογραβιέρα. Χτυπάτε στο multi το αβοκάντο, το σκόρδο, την κεφαλογραβιέρα, τον βασιλικό, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το πιπέρι, μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
Οταν ετοιμαστούν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζετε και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο πιάτο, όπου και προσθέτετε τη σάλτσα. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα ζυμαρικά. Προσθέτετε, προαιρετικά, το ξύσμα από το λεμόνι, περισσότερο αλάτι ή και πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.

[Total: 0    Average: 0/5]