Δίχρωμο λαχανόρυζο

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 λάχανο λευκό μικρό

Μισό λάχανο κόκκινο

1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κύβους

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα

2 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό (μέσα έχουμε διαλύσει μισό κύβο λαχανικών βιολογικό)

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένετε καλά τα λάχανα και τα κόβετε σε χοντρές λωρίδες. Τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε.

Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρετε για λίγο το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις πιπεριές και συνεχίζετε για λίγο ακόμα το σοτάρισμα. Στη συνέχεια ρίχνετε τα λάχανα. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι το λάχανο να »καθίσει».

Προσθέστε τον πελτέ διαλυμένο μέσα σε λίγο ζεστό νερό, και το ένα από τα δύο φλιτζάνια ζεστό νερό. Αφήνετε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.

Προσθέτετε το δεύτερο φλιτζάνι ζεστό νερό και το ρύζι. Ανακατεύετε, ρίχνετε το σέλινο και βράζετε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό επιπλέον.

Όταν είναι έτοιμο, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με το φρέσκο μαϊντανό.

Κόκκινο λάχανο: Οι φυσικές κόκκινες χρωστικές ουσίες του, θεωρείται πως μειώνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, ενώ έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Παρουσιάζει αντικαρκινική δράση. Περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες όπως η βιταμίνη C, αλλά και πλήθος πολυφαινολών και βιταμινών.

Πιπεριές Φλωρίνης: Πλούσιες σε βιταμίνη C, A, B6 και Ε. Η κόκκινη πιπεριά περιέχει υπερδιπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από το πορτοκάλι. Λόγω του λυκοπένιου και της λουτεϊνης που περιέχουν, έχουν σημαντική αντιοξειδωτική δράση.

[Total: 0    Average: 0/5]